• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO 1 heeft de titel binnen! Een prachtige 14-20 overwinning in Westkapelle tegen Stormvogels was genoeg voor promotie naar de 2e klasse. Met nog 1 wedstrijd te gaan is DSO namelijk niet meer te achterhalen door de concurrentie. Lees hieronder de wedstrijdverslagen van DSO 1 en 2.

DSO 2 wilde na een reeks nederlagen weer eens het zoet van een overwinning proeven. Tegenstander Tjoba had eerder dit seizoen nog nipt gewonnen in Klundert, dus DSO was extra gebrand op revanche. Vanaf minuut 1 was DSO de bovenliggende partij. De verdediging had Tjoba onder controle en in de aanval kon DSO kans op kans nemen. Helaas was de afronding niet scherp genoeg, waardoor het toch Tjoba was wat met een 7-3 voorsprong de rust in ging.
In de tweede helft ging DSO door met goed verdedigen en werden aanvallend meer kansen benut, waardoor DSO weer helemaal terug in de wedstrijd was. Tjoba wisselde nog 3 keer maar dat haalde ook niets meer uit. DSO won de wedstrijd verdiend met 10-12.

DSO 1 trad in Westkapelle aan tegen concurrent Stormvogels. Eerder dit seizoen verloor DSO met 11-14. Nu kwam er ook nog wat extra spanning bij kijken, want bij een gelijkspel of een overwinning zou DSO kampioen zijn. Deze spanning was gedurende de eerste 20 minuten goed zichtbaar. Er lukte vrij weinig bij DSO. Slordige passing, weinig rebound en een zwakke afronding van DSO zorgden ervoor dat Stormvogels de eerste helft steeds op voorsprong stond. Gelukkig werd het verschil niet te groot en kon DSO na een minuut of 20 de inhaalrace in gaan zetten. Er werden meer duels gewonnen en er werd met steeds meer vertrouwen gekorfbald. Olaf was vlak voor rust belangrijk, want hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de ruststand op 7-7 uitkwam.
In de tweede helft leek DSO bevrijd van de spanning en stond er continue een voorsprong op het scorebord. Stormvogels gaf zich echter nog niet direct gewonnen, maar DSO liet de thuisploeg nooit meer langszij komen. Zo'n 10 minuten voor tijd stond er eindelijk een verschil van 4 op het scorebord en de buit was toen wel binnen. Beide ploegen scoorden nog wat doelpunten, maar de overwinning van DSO kwam niet meer in gevaar. En daarmee het kampioenschap ook niet! De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 14-20 eindstand.

De titel is dus binnen! Volgend seizoen zal DSO op het veld weer in de 2e klasse gaan korfballen. In de huidige competitie speelt DSO nog 1 wedstrijd, volgende week om 16.00 uur thuis tegen TOGO. 's Avonds zal de kantine open blijven om met z'n alle dit prachtige resultaat te vieren! We hopen jullie dan ook allemaal te zien, volgende week zaterdag om 4 uur in Klundert!