DSO 1 is het nieuwe jaar goed begonnen, KVK werd in Klundert met 25-22 verslagen. Door deze cruciale overwinning sluit DSO aan bij de middenmoot en komt het op slechts 1 punt van de belangrijke 5e plaats.

DSO begon nog niet helemaal scherp aan de wedstrijd. Tijdens het eerste kwartier stonden de gasten steeds aan de goede kant van de score. Gelukkig werd het gat nooit onoverbrugbaar. Belangrijk in deze fase waren de goals van Erik, Angelique en Jean-Paul. Na een kwartier ging het steeds beter lopen. Verdedigend werden er minder overtredingen gemaakt, de spits(en) van KVK begonnen te missen en bij DSO werden meer spelers scherper. Vlak voor rust stond DSO zelfs op een voorsprong van 4 punten. Toch wist KVK dat gat nog voor rust te dichten, waardoor de ruststand uiteindelijk 'slechts' op 12-11 stond.

In de tweede helft was er eigenlijk een soortgelijk beeld. KVK pakte een voorsprong via hun zuivere spitsen, DSO vocht zich weer terug en daardoor ontstond een spannende slotfase. KVK kwam op 2 doelpunten voor en met nog zo'n 8 minuten te spelen leek dat voldoende. Toch wist DSO via 2 schoten van Frank nog op gelijke hoogte te komen. Cruciaal was wel de gemiste strafworp van KVK tussen de 2 goals in. DSO kwam daarna echt los en pakte uiteindelijk de voorsprong en hield de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal. De prima fluitende scheidsrechter floot af bij een 25-22 eindstand.

Een werkelijk fantastische wedstrijd werd zo omgezet in een cruciale overwinning. Alle spelers van DSO wisten te scoren en dan kun je dus als ploeg zo'n geweldige prestatie neerzetten. DSO komt nu op 5 punten, 1tje minder dan KVK. De komende 2 wedstrijden zijn echter net zo belangrijk, verlies je 1 of 2 van die wedstrijden dan is DSO gewoon weer terug bij af. Volgende week speelt DSO opnieuw thuis om 18:05 tegen Scheldevogels. De ploeg uit Bergen op Zoom staat op 4 punten. Wij hopen weer op veel support!

20:00 bestuursvergadering

08:00 DSO GKdag en minitoernooi