• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • DSO Event

  DSO Event

 • DSO Sfeerteam

  DSO Sfeerteam

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Na de overwinning op de uiteindelijke kampioen VIOS reisde DSO vol vertrouwen naar Kapelle voor de ontknoping van het zaalseizoen. In een direct duel met concurrent KVK zou besloten worden wie nog een driekamp tegen degradatie moest gaan spelen en voor wie het zaalseizoen op een goede manier zou eindigen. DSO had op voorhand de betere papieren. Doordat ze het eerdere duel in Klundert wisten te winnen met 25-22 had DSO drie opties om zich veilig te spelen. Winnen, gelijkspelen of zelfs verliezen met een verschil van maximaal 3 doelpunten zou betekenen dat DSO zich handhaaft. Deze week begonnen in het ene vak Jean-Paul, Rob, Martiena en Tessy en in het andere vak Marieke, Angelique, Frank en Erik. Jasper en Naomi stonden reserve. 

DSO begon sterk en fel aan de wedstrijd. Via twee doelpunten van Jean-Paul werd gelijk het initiatief in de wedstrijd gepakt en deze zou DSO ook niet meer weggeven. De afspraken werden nagekomen, er werd gevochten voor elke bal en aanvallend werd geduldig gezocht naar de juiste kansen. Tel daar bij op dat de spitsen van KVK in de 1-tegen-1 werden uitgeschakeld door Erik en Jean-Paul, met behulp van de back-up van de rest van het vak, en DSO wist relatief eenvoudig uit te lopen naar een 2-8 voorsprong. De thuisploeg kwam er nagenoeg niet aan te pas en DSO bleef doorgaan met hun goede spel. De ploegen zouden gaan rusten met een 5-12 tussenstand in het voordeel van de ploeg uit Klundert.

Ondanks de ruime voorsprong en de wetenschap dat KVK nog 10 goals moest gaan inlopen om nog kans te maken op direct lijfsbehoud, wilde DSO op dezelfde manier door gaan om niets aan de twijfel over te laten. Door de eerste aanval van DSO in de tweede helft leek de wil van KVK echter al gebroken, na een aanval van 3 minuten vergrootte Martiena het gat naar 8 doelpunten. Hierna volgde een saaie periode in de wedstrijd. KVK had de moed eigenlijk al opgegeven en DSO leek het allemaal al wel prima te vinden. Pas toen de ploeg uit Kapelle door 3 opeenvolgende doelpunten het gat verkleinde naar 5, zette DSO weer even aan. Het gat werd weer vergroot en de wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld. Met als slot een mislukte trucdoorloopbal door Erik, die ik jullie van de rest helaas niet mocht onthouden. Met een zeer overtuigende 12-20 overwinning sluit DSO uiteindelijk het zaalseizoen op een mooie manier af.

Waar DSO op voorhand eigenlijk wilde mee doen om de bovenste plaatsen, lijkt de uiteindelijke 5e plek misschien wel een telleurstelling. Maar gezien de positie waarvandaan ze zichzelf weer omhoog hebben gespeeld is het realistischer om te zeggen dat ze een mooi resultaat hebben behaald. Nu is het weer tijd voor het veldseizoen. Hierin heeft DSO eigenlijk niets meer te verliezen en kan het vrijuit spelen. Dan zien we uiteindelijk waar het schip gaat stranden. Iedereen bedankt voor de support tijdens het zaalseizoen en we hopen jullie allemaal ook weer op het veld te zien! Tot dan!

 

HoofdSponsor

DSO Agenda

23 maart

Jeugdplaybackshow

24 maart

Playbackshow

11 april

20:00 Open inloop avond/vragenuurtje met bestuur

13 april

Bingo junioren en senioren

16 april

20:00 Bestuursvergadering

18 april

20:00 Reanimatie cursus

25 april

19:30 Kampvergadering

HoofdJeugdsponsor

Verjaardagen DSO

19 mar 2018

Bert Bongers

20 mar 2018

Indi Confurius

22 mar 2018

Marc Langeweg

23 mar 2018

Corn Verhulst
Marcel Michielsen
Marcel Vreugdenhil
Naomi de Kruijff

25 mar 2018

Luuk Verkijk
Bep Ardon
Miranda Michielsen

26 mar 2018

Lisan Melisse

27 mar 2018

Rosemarie Poldervaart
Annette Verschuren

29 mar 2018

Pieter Ardon

30 mar 2018

Dennis de Gast
Lieve van der Meer
Janine Derlagen

31 mar 2018

Angelique van Es