• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Woensdag 25 september was het eindelijk zover, het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. De 44e editie alweer. Met 20 teams van 5 basisscholen, beloofde het weer een flinke strijd en een spektakel te worden om die felbegeerde titel. Daarnaast was er dit jaar een combinatieklassement. Door met je team zoveel mogelijk punten te halen voor de school op de Stormbaan, voor de opdrachten van de PowerBingokaart en de Fairplay kon er voor de school een gezonde prijs gewonnen worden.

Het enige wat wel eens tegen zou kunnen vallen was het weer, want in de ochtend viel de regen lekker door. Maar ze zeggen wel eens, je krijgt wat je verdient, want op een paar kleine spatjes na was het de hele middag lekker droog. Vanaf half 1 kwamen gelukkig wel de teams binnen druppelen die vervolgens gelijk konden aanvallen aan de broodjes knakworst, ham of kaas.

Iets later dan gepland, ach ja we blijven Brabanders he, gingen we iets na 1en van start met de wedstrijden. Spannende en iets minder spannende wedstrijden, leuke acties, coole doelpunten, gekke momenten, teleurstellingen, er gebeurde van alles. Ook bij de Bingo-opdrachten en op de stormbaan was de concentratie en de grote inzet van alle kids goed te zien.

Uiteindelijk kunnen er natuurlijk maar 2 teams naar de finale van het toernooi zelf. De finale voor de groepen 5 en 6 ging tussen het Bastion 6 en de Julianaschool 3 en ja die was nogal spannend te noemen. Het Bastion nam vanaf het begin af aan de leiding en kwam een aantal punten los. De Julianaschool liet het daar niet bij zitten en knokte zich knap terug tot een gelijke stand. Om toch een winnaar te krijgen moesten er strafworpen genomen worden. Eerst mocht iedereen van de teams 1 strafworp nemen, maar toen ook dat nog eens gelijk werd gingen ze om en om tot er een winnaar was. Hierin trok het Bastion aan het langste eind, maar toch ook applaus voor de Julianaschool voor de spannende strijd.

De finale voor de groepen 7 en 8 werd gespeeld tussen de Rietvest 1 en het Bastion 1. Beide ploegen gingen vol voor de winst, maar het Bastion liep vanaf het begin af aan uit. De Rietvest deed wat het kon om terug te komen, maar kreeg het niet voor elkaar om vaak genoeg punten te maken. Het Bastion bleef wel makkelijk scoren en wist de finale dan ook verdiend te winnen.

De Julianaschool 3 en de Rietvest 1 kregen wel een verdiende zilveren beker voor hun knappe 2e plaats. Het Bastion 6 kreeg als winnaar van de groepen 5 en 6, naast een gouden beker ook een uurtje bowlen voor het team en een Fruitbox voor de hele klas. Het Bastion 1 kreeg dit als winnaar van de groepen 7 en 8 ook, maar kregen daarbij ook nog eens een grote nieuwe wisselbeker!

Het combinatieklassement werd gewonnen door de Rietvest! Als prijs krijgen zij voor alle deelnemende klassen van hun school 2 fruitboxen. Zij hadden namelijk met alle teams van hun school de hoogste gemiddelde score voor de Stormbaan, de PowerBingokaart en de Fairplay.

Alle scholen, deelnemers en begeleiders bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Ook alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp, zonder jullie is zo’n dag niet mogelijk! En als laatst de sponsoren bedankt voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. Hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer terug bij de 45e editie!

Groetjes,

Van de Schoolkorfbalwerkgroep

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda