• Welkom bij DSO!

    Welkom bij DSO!

  • Het verhaal van DSO

    Het verhaal van DSO

  • DSO KangoeroeKlup

    DSO KangoeroeKlup

  • Accommodatie DSO

    Accommodatie DSO

  • DSO Familietoernooi

    DSO Familietoernooi

  • DSO PlayBackShow

    DSO PlayBackShow

  • DSO Schoolkorfbal Challenge

    DSO Schoolkorfbal Challenge

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Afgelopen vrijdag was het weer zover, het inmiddels jaarlijks terugkerende, superspannende spel Wie Is De Mol werd weer gespeeld in en rond de kantine bij DSO.

 

Dit jaar hadden we weer een paar doorgewinterde spelers die de kantine en omliggende velden naspeurden op jokers.
De meeste werden ook nog eens gevonden, wat superknap is, want wie zoekt er nu onder een bankje, in het hek, op de fooienpot enz.?

Allereerst werd er door middel van een film bekend gemaakt wat het thema van dit kamp is, het filmpje kun je op youtube bekijken! Mocht je nog twijfelen om mee te gaan: het is er altijd erg leuk, dus probeer gezellig met bijvoorbeeld heel je team er bij te zijn, dit wil je niet missen!!!!

Na de bekendmaking ging de avond dan beginnen. We hadden de deelnemers in 2 groepen verdeeld en dit jaar voor het eerst de mollen al een paar dagen van tevoren benaderd en hen de spellen doorgemaild. 
Beide groepen deden dezelfde spellen, maar dan in verschillende volgordes en er zou ook nog een eindspel zijn, waarbij de teams tegen elkaar moesten strijden.

Men moest onder andere een spreekwoord uitbeelden met allerlei materialen uit het ballenhok, dit was natuurlijk erg lastig, want hoe leg je “een kat in het nauw maakt rare sprongen” uit aan 2 mensen die vanuit de stencilruimte boven de kantine toekeken wat er op het veld gebeurde??
Ook was er nog een vertaalopdracht, Loretta Schrijver las een nieuwsbericht voor waarin allerlei straattaal was verwerkt. De deelnemers moesten aan de hand van het bericht proberen te raden wat de woorden betekenden.
Een andere opdracht was om langs een route met enveloppen te lopen, en men mocht er in kijken om de inhoud te pakken of door te lopen naar de volgende envelop. Men mocht alleen niet teruglopen om alsnog iets uit een envelop te halen, dus je moest goed je kansen inschatten. Tussen de enveloppen hingen ook nog diverse afbeeldingen die onthouden moesten worden. Onder andere een afbeelding van Leon Simons, die door de mensen van groep 1 niet als zodanig werden herkend. Hij kreeg allerlei benamingen, die we hier maar niet zullen herhalen…
Nadat men alle opdrachten hadden gedaan, was het eigenlijk nog tijd voor de eindopdracht, maar helaas was het gaan vriezen en was het veld wat glad geworden, waardoor we hebben besloten het spel maar niet te doen ivm mogelijk glij- en valpartijen.

Onze enige echte Jasper “Art” Kaijen deed de presentatie en uitleg van de avond, waarvoor onze dank! Ook is hij altijd  verantwoordelijk voor de jurering en puntentelling van alle deelnemers. Bij de eerste groep werd er gewonnen door Marissa Keller, deze uitslag had zomaar anders kunnen zijn, als zij niet zoveel jokers had gevonden! In de andere groep was Anne Leijten uiteindelijk degene die met de eer ging strijken.

Maar wie waren nu de Mollen??

In groep 1 was het Tom Broersma en in de andere groep was Lieke Giljam gebombardeerd tot Mol. De winnaars kregen een lekkere reep chocolade mee als prijs en ze mochten nog even met de mollen op de foto.

Wij vonden het weer een zeer geslaagde avond, hopelijk jullie allemaal ook!!

Op naar de volgende activiteit : de playbackshow op 1 april.

Vergeet je niet aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !!!!

Groetjes van de Jeugd Activiteiten Commissie,

Erik, Stefanie, Tessy, Betsie, Mandy en Annika

 

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda

03 mei

DSO jeugdkamp