Voor dat op donderdag middag de eerste spulletjes in de DSO stand kunnen worden gezet, is er door de braderiecommissie al het nodige werk verzet. We hebben al verschillende avonden bij elkaar gezeten. Niet alleen om dingen af te spreken en voor te bereiden, maar ook om toch weer iets anders, leukers of originelers te bedenken dan het jaar ervoor. Het klinkt misschien saai vergaderen, maar juist het brainstormen over een leuke actie maken de voorpret compleet.

Als dan plannen gemaakt zijn, de prijzen gekocht en de vrijwilligers geronseld, kan de braderie wat ons betreft beginnen. Dit jaar hebben we als commissie bewust gekozen om voor de stand toch weer te kiezen voor de oude activiteiten zoals enveloppe trekken, touwtje trekken, grabbelton en boodschappen raden. En uiteraard mag ook het korfschieten niet ontbreken ( jawel met bel!). Je bent uiteindelijk korfbal vereniging of niet.

Waar we vorig jaar als jubileum actie gekozen hadden voor het kreekkorfschieten, hebben we dit jaar gekozen voor een activiteit om DSO en korfbal in het algemeen wat meer bekendheid te geven. Wij hadden bedacht dit in de vorm van een flashmob te doen. Voor de mensen die het gemist hebben die zaterdagmiddag of die niet weten wat een flashmob is kort een uitleg. Bij een flashmob komt een groep mensen plotseling samen op een openbare plek, doet een ongebruikelijk ding en valt daarna weer snel uit een. Wij zijn die zaterdagmiddag met diverse groepjes korfballertjes, 1 korf en een "mobiel veldje" de braderie opgegaan en hebben per ronde op een drietal plekken de korfballertjes enkele minuten 2 tegen 2 laten spelen. Om zo de braderiebezoekers kennis te laten maken met korfbal. Het was erg leuk om de verbaasde gezichten van de voorbijgangers te zien. Het veld moest af en toe in krimpen om een meerpersoons tandem met muziekkorps te laten passeren. Het geen de feestvreugde alleen maar vergrootte.

Hieronder nog even de uitslag van de activiteiten met hun winnaars;

 • Boodschappen raden: €130,09
  Ton Knook zat er het dichtst bij met €131,15
 • Korfschieten:
  Senioren, junioren, aspiranten 1ste: Frank Posthumus (24) - Hightea bon
  Senioren, junioren, aspiranten 2de: Karolien Michielsen (22) - Taart Bakkerij Henk Strootman
  Welpen, pupillen 1ste: Lorenzo Roovers (22) - Bart Smit bon
  Welpen, pupillen 2de: Faris (21) - DSO badhanddoek en bidon
  Kangoeroes: Britt Karel (4) - Waterglijbaan

De braderiecommissie wil hierbij iedereen bedanken die ook weer deze braderie hebben geholpen om er een succes van te maken. Alle vrijwilligers en sponsors. Ook willen we het bestuur bedanken voor het vertrouwen dat ze in de commissie heeft. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Sjoerd van Bezooijen die na jaren in de braderiecommissie heeft aangegeven te stoppen met zijn werkzaamheden voor de commissie. Wij zullen hem missen, maar wensen hem veel succes en plezier met misschien een nieuwe uitdaging binnen DSO. Sjoerd Bedankt!!

De braderiecommissie wil bij deze dan ook van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te plaatsen voor 1 of liever 2 nieuwe leden voor de braderiecommissie. Mocht je de uitdaging samen met ons aan willen gaan, om de braderie van 2015 weer tot een succes te maken, meld je dan aan bij een van de commissieleden.

De braderiecommissie; Anouk Vermeulen, Marloes van Bezooijen, Marc van den Ing

ozio_gallery_nano