DSO 1 is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In Klundert werd streekgenoot en rivaal VIOS vrij eenvoudig verslagen: 10-4.

Onder begeleiding van de nieuwe coach Marcel de Jong en in de nieuwe shirts begon DSO goed aan de wedstrijd. De eerste aanval leverde direct een doelpunt op, Frank benutte een strafworp na een overtreding onder de korf. VIOS kwam echter al snel op 1-1 en na de vakwissel verliep het wat moeizamer. De 2-1 viel vrij snel, maar daarna duurde het erg lang voordat er weer een doelpunt viel. DSO was te voorspelbaar en te eenzijdig aan het aanvallen, VIOS kon nauwelijks kansen creëren doordat DSO verdedigend de zaakjes goed op orde had. Via een strafworp wist DSO na ongeveer 25 minuten dan toch op 3-1 te komen. Carola bepaalde vervolgens de ruststand op 4-1.

Tijdens de bespreking in de rust werden de complimenten uitgedeeld aan de verdediging. VIOS kreeg nauwelijks kansen en ook in de rebound heerste DSO. Aanvallend moest het natuurlijk wel wat beter, want 4 doelpunten in 35 minuten is veel te weinig. Meer afwisseling en de juiste kansen nemen, dat was wat DSO in de tweede helft moest doen.

VIOS kwam echter het beste uit de kleedkamer en de ploeg uit Willemstad kwam terug tot 4-2. Erg onder de indruk van deze comeback was DSO niet, want het tweede aanvalsvak van VIOS had helemaal niets in te brengen tegen de defensie van DSO. Hierdoor kon DSO toch weer uitlopen naar 5-2 en later ook naar 6-2. DSO bleef geduldig aanvallen en toen het eenmaal 8-2 werd, was de wedstrijd wel gespeeld. Marcel bracht nog wat invallers in het veld en de wedstrijd werd simpel uitgespeeld. DSO won de wedstrijd uiteindelijk met 10-4.

Een goede start van de competitie, maar ook nog genoeg ruimte voor verbetering. Volgende week zal DSO aanvallend beter voor de dag moeten komen, wil het ook winnen van Seolto. Een makkelijk scorende ploeg, die je met 10 doelpunten waarschijnlijk niet gaat verslaan.

Supporters en sfeerteam weer bedankt voor jullie steun en tot volgende week? DSO speelt dan om 16.00 uur in Vlissingen tegen Seolto.