DSO 1 en DSO 2 hebben de wedstrijden tegen Seolto winnend afgesloten. DSO 1 won met 7-9, DSO 2 wist met 10-13 de zege binnen te halen. Weinig doelpunten, maar er was genoeg te beleven tijdens beide wedstrijden.

Ondanks de regenachtige heenreis was het droog toen DSO 2 aan de wedstrijd begon. De ploeg begon echter niet scherp en Seolto kon op voorsprong komen. Gelukkig werd DSO op tijd wakker en pakte het de voorsprong snel over. Jeanine was belangrijk met haar scorend vermogen en DSO ging ondanks de slechte start met een goed gevoel de kleedkamer in. De tweede helft bleef het nog lang onnodig spannend, door wat domme fouten in de verdediging. Jasper wist met 2 doelpunten het beslissende gat te slaan waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. Ook de sterk spelende Arthur pikte nog zijn doelpuntje mee, waardoor de uitslag op 10-13 uitkwam. Prima herstel na de zwakke eerste wedstrijd.

Vervolgens was het de beurt aan DSO 1. Seolto en DSO stonden al vaker tegen over elkaar en de onderlinge resultaten waren nipt in het voordeel van DSO. Ook vandaag zou het verschil niet groot worden, althans in scores dan. DSO was vanaf minuut 1 de bovenliggende partij, had vrijwel alles in de rebound, maar verzuimde de vele kansen in doelpunten om te zetten. Dit keer had het eerste aanvalsvak erg veel moeite met afronden. De verdediging stond wederom goed, waardoor er een ruststand van slechts 3-3 op het scorebord stond.

In het winderige Vlissingen verliep de tweede helft eigenlijk hetzelfde. DSO was beter, maar Seolto kon bijblijven doordat DSO weinig kansen afmaakte. Ook hadden de dames van DSO de gevreesde dames van Seolto goed onder controle. 10 minuten voor tijd werd dan eindelijk het gat van 2 doelpunten geslagen door schoten van Remco en Frank. Seolto kwam nog wel terug tot 7-8, maar Rubin besliste vervolgens de wedstrijd, 7-9. Achteraf is de overwinning nooit in gevaar geweest, maar maakte DSO het zichzelf wel onnodig moeilijk. Desondanks kan men met vertrouwen vooruit kijken, want 4 punten uit 2 wedstrijden is gewoon prima. 11 tegendoelpunten in 2 wedstrijden is ook goed, nu nog zorgen dat de productie wat omhoog gaat.

Volgende week spelen DSO 1 en 2 weer thuiswedstrijden tijdens het DSO event. DSO 2 speelt om 14.30 uur tegen Twist, DSO 1 speelt om 16.00 tegen Blauw-Wit. Supporters in Vlissingen bedankt en tot zaterdag!