• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Na een goed weekend met twee goede overwinningen van de DSO-selectie, was het taak om deze lijn door te trekken. Het 2e had een wedstrijd tegen ADO in 's-Gravendeel en het 1e ging op stap richting Zaamslag. Twee tegenstanders waarvan gewonnen moest kunnen worden.

 

De wedstrijd van DSO 2 begon redelijk gelijk op, maar toch was DSO de bovenliggende partij. Met een niet al te grote, maar comfortabele voorsprong gingen ze dan ook de rust in. Uiteindelijk wisten ze in de 2e helft het verschil te maken en konden ze uitlopen naar een zeer ruime voorsprong. De wedstrijd zou worden afgesloten met een sterke 12-23 overwinning. Een prima begin van het zaalseizoen waarin DSO 2 tot dusver mee strijd om de bovenste plek.

DSO 1 ging voor de tweede keer in het seizoen 2015-2016 op weg naar Zaamslag. Met niet al te best weer op de heen weg, was het te hopen dat dit geen teken was voor een even tegenstribbelende tegenstander. Zaamslag die nog 0 punten hadden gehaald deze zaalcompetitie en al een flink aantal tegendoelpunten had geïncasseerd, was hoogstwaarschijnlijk niet van plan om DSO even snel te laten winnen. Taak dus voor het eerste om gelijk vanaf minuut 1 het verschil te maken en Zaamslag niet de hoop te geven dat ze de punten in Zeeland konden houden.

Gelukkig liet DSO een goede start van de wedstrijd niet achterwege en kwamen ze meteen met 2-0 voor. Zaamslag deed nog enigszins iets terug met de 2-1, maar DSO wist redelijk eenvoudig de voorsprong verder uit te breiden. Waarin de aanvallen in het vak van Rubin, Erik, Stefanie en Damy zeer goed gingen en ze niet veel aanvallen nodig hadden om te scoren, werd het andere vak met Frank, Olaf, Marieke en Carola het aanvallen niet makkelijk gemaakt met een zeer inzakkende en achter verdedigende verdediging van Zaamslag. Desondanks straften ze dit verdedigende spelletje van de Zeeuwse ploeg goed af en pakten ze hun scores goed mee. Uiteindelijk zou DSO met een 4-11 voorsprong de rust in gaan.

Voor de tweede helft eigenlijk alleen de opdracht om de voorsprong verder uit te bouwen en boven de 20 doelpunten te eindigen. Zo gezegd zo gedaan. DSO bouwde de voorsprong rustig aan uit met een aantal zeer goede aanvallen ertussen. Met nog 10 minuten op de klok en 19 doelpunten op het scorebord, duurde het nog een tijdje voordat het eerste eindelijk het 20e doelpunt maakte. In de laatste periode van de wedstrijd werden de meegereisde reserves ook nog speelminuten gegunt. Sjoerd wist zelfs in de laatste secondes van de wedstrijd nog een doelpuntje mee te pakken en bepaalde zo de uitslag tot 10-23. Wederom 2 goede overwinningen van de DSO-selectie waarin er rustig op los werd gescoord.

Volgende week komt de selectie van DVS op bezoek. Zowel het eerste en het tweede van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht staan bovenaan, dus voor DSO de kans om beide kopposities over te pakken. Dit zal echter alles behalve makkelijk worden. DVS 1 heeft tot dusver alle wedstrijden in de zaal ruim gewonnen en speelt op het veld zelfs in de eerste klas waarin ze goed meedoen in de middenmoot. DVS 2 staat op het veld ook bovenaan in de derde klasse. Dus de DSO-selectie zal vol aan de bak moeten. Als ze het spel van de afgelopen 2 weekenden door weten te trekken is de kans op een overwinning zeker aanwezig, maar hiervoor hebben we wel jullie hulp nodig! Het tweede speelt om 10 over 3 en het eerste om 10 voor half 5, we hopen jullie allemaal te zien komende zaterdag om ons naar de overwinning te helpen!

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda