Na de overwinning op Seolto vorige week bleef DSO bovenaan staan. De overwinning was zeer nodig, want Blauw Wit blijft het nog steeds zeer verrassend doen en staat in punten nog steeds gelijk. Het was wel even improviseren voor Nico en Marcel, want niet iedereen is even fit binnen de selectie. Vooral bij het tweede was het even zoeken om een compleet team op te kunnen stellen en helaas moesten ze mede hierdoor de 2 punten achter laten bij Twist. Bij het eerste was Frank niet fit genoeg om te kunnen starten, waardoor Olaf het 8-tal compleet maakte.

Voor DSO 1 stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de wedstrijd tegen mede-koploper Blauw Wit. De club die de 2 punten zou pakken, zou het heft in eigen handen nemen. De ander zou in de achtervolging moeten. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. Het plan was eenvoudig maar duidelijk, uit de fysieke duels blijven en korfballend het gat maken. Vanaf seconde 1 zou echter blijken dat er maar één ploeg ging winnen en dat was DSO. Waar de kracht van Blauw Wit werd verwacht in de lengte en het fysieke, was het juist DSO die veel duels won. Hierdoor kon het eerste naar de goede kans blijven zoeken en die werd ook vaak gevonden. Met redelijk gemak wisten ze uit te lopen naar een 2-9 voorsprong en veel dichterbij zou de ploeg uit Kloetingen ook niet meer komen. Met een onverwachte maar verdiende ruime voorsprong van 3-12 ging DSO de rust in.

Het devies voor de tweede helft was op de zelfde manier door gaan. Het aanvalsvak kreeg nog 1 taak mee, de eerste aanval lang houden en mocht de bal onderschept worden Blauw Wit meteen vast zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Na een aanval van bijna 2 minuten, waarin de bal zelfs twee keer opnieuw werd terug gestolen werd de psychologische nekslag uitgedeeld voor hoever dit nog niet gedaan was. Vanaf dit moment ging het hard. Verdedigend gaf DSO nagenoeg niets meer weg en aanvallend kwamen een paar hele mooie aanvallen voorbij. De meegereisde reserves Jean-Paul, Martiena en Chantal kregen nog speeltijd. Pas 10 minuten voor tijd wist Blauw Wit weer tot scoren te komen en uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 6-20. Een wedstrijd waarin DSO de concurrent overklast en een goede stap werd gezet richting het mogelijke kampioenschap.

Met nog 4 finales te gaan komt volgende week Zaamslag op bezoek. Een inmiddels zeer bekende tegenstander, maar wel een die zijn laatste eer zal proberen te redden aangezien ze al zo goed als gedegradeerd zijn. De tegenstander van het tweede is ACKC en zij zullen om half 3 starten. Vervolgens zal DSO 1 om 4 uur beginnen tegen Zaamslag. Tot volgende week!