Voor het eerst dit seizoen lagen er kansen voor DSO om een wedstrijd te winnen. De twee punten die DSO tot nu toe heeft gehaald komt doordat er één wedstrijd is gewonnen tegen Oranje- Nassau. Eindelijk was DSO weer compleet. Sander Driesse was teruggekeerd na een enkel blessure.

Op een warme zaterdag duurde het ongeveer 7 minuten voordat er voor het eerst gescoord werd door Oranje Nassau. Door Jasper Kayen, via een strafworp werd het 1-1.Oranje Nassau gaf direct antwoord door tegen te scoren. Vervolgens duurde het weer redelijk lang en voor rust werd door Oranje Nassau de 3-1 gescoord. In de rust is Natascha van den Bosch geblesseerd uitgevallen en werd goed vervangen door Carola Eland. Na rust scoorde Oranje Nassau de 4-1. Olaf Verton maakte door middel van een afstandschot de 4-2. DSO verzuimde, met een stand van 6-4, om via twee strafworpen de gelijkmaker te scoren. Waarna Oranje- Nassau de wedstrijd goed heeft uitgespeeld. Via de doelpunten van Sander Bijl en Jasper Kayen kon DSO de achterstand niet meer inhalen. Sander Driesse werd nog gewisseld en werd vervangen door Frank Posthumus, die debuteerde in DSO 1. Eindstand 11-6. Volgende week wacht ons de koploper Vitesse uit Barendrecht.

DSO 2 verloor de wedstrijd ruim, eveneens tegen Oranje Nassau. Dat kwam vooral doordat er een heer bij de tegenstander meedeed die er een stuk of 11 ingooide. Aanvallend had het tweede maar weinig in te brengen, ondanks 2 mooie afstandschoten van Wim Crezee die er nog ingingen.

Voor DSO 3 stond de lastige uitwedstrijd tegen Tjoba 4 op het programma, de nummer 3 achter DSO en Fortis. Concurrent Fortis had vorige week ook maar met 1 punt verschil gewonnen van Tjoba, dus DSO was gewaarschuwd. Al vanaf het begin van de wedstrijd ging het moeizaam bij DSO, met name aanvallend. DSO kwam 2-0 achter; het 2e aanvalsvak scoorde direct de 2-1 door een afstandsschot van Lianne den Hollander; echter, Tjoba antwoordde direct met de 3-1. De hele eerste helft keek DSO tegen een achterstand aan; het spel was slap en door de warmte lukte het niet om goed in het spel te komen. Gebrek aan scorend vermogen, gecombineerd met een aantal verdedigende fouten, leidden tot een ruststand van 6-4. Na rust kwam DSO door 2 doelpunten van Patrick Michielsen op 6-6; Wilbert Bongers maakte vervolgens de 6-7 en eindelijk leek DSO de bovenliggende partij te worden. Kansen op 6-8 werden helaas niet benut en Tjoba kwam weer terug in de wedstrijd: 7-7. Uiteindelijk besliste Tjoba de wedstrijd door schoten van grote afstand: eindstand 9-8. Door deze verliespartij staat DSO 3 niet meer bovenaan en wordt het bereiken van het kampioenschap een lastige klus. Fortis staat nu 2 punten los met 2 wedstrijden te spelen. De laatste wedstrijd tegen Fortis moet dus worden gewonnen om nog een beslissingsduel uit het vuur te slepen.

DSO 4 speelde thuis tegen KVK. Het spel ging gelijk op. Aan beide kanten werden zeker niet alle kansen benut. DSO verloor net als vorige keer met 1 doelpunt verschil.

Op 21 mei speelde DSO 6 thuis de inhaalwedstrijd tegen RWA 7. De start was wat moeizaam, maar toch werd de rust met 6-3 ingegaan, helaas viel Rom Keller die drie keer scoorde met een blessure uit. Na de rust scoorde DSO vijf keer en RWA twee keer, eindstand 11-5. Winnie van Alphen scoorde haar 1e doelpunt . Zaterdag 24 mei stond de uitwedstrijd tegen Scheldevogels 4 op het programma. Met dank aan Sjoerd van Bezooijen en Maikel Antvelink die er voor zorgden dat DSO compleet was. Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel, maar de rust werd met 7-0 voorsprong ingegaan. Helaas vielen Roeland en Esther met een blessure uit. Na de rust ging het harder waaien en het scoren verliep moeizamer, toch kwamen er nog twee doelpunten bij van DSO en twee van Scheldevogels, uitslag 9-2. Met nog twee wedstrijden te gaan is DSO 6 is nu al verzekerd van het kampioenschap, alleen willen ze wel ongeslagen en niet gedeeltelijk kampioen worden natuurlijk.