Deze week stonden er 2 wedstrijden op het programma voor de selectie. DSO 2 ging woensdagavond op bezoek bij Nieuwerkerk, waar DSO 1 een dag later naar Delft vertrok voor hun wedstrijd tegen Paal Centraal. En zaterdags kwam de selectie van Twist op bezoek in Klundert. Voor DSO 1 taak om de eerste punten te gaan pakken in de 2e klasse en DSO 2 moest het sterke begin van de competitie een vervolg zien te geven.

Allereerst de wedstrijd tussen Nieuwerkerk en DSO 2. Het tweede begon net als tegen VZOD goed en kwam op een voorsprong. Helaas zakte het in het vervolg van de wedstrijd terug. Desondanks werd het een nek aan nek race, waarin de ploegen betreft scores niet veel voor elkaar onder deden. Remco, Damy en Rob werden nog gebracht om iets te forceren, maar dit mocht helaas niet baten. Het tweede verloor de wedstrijd met 8-9 door nog een late treffer van Nieuwerkerk. Een wedstrijd waar qua resultaat meer in had gezeten, maar wat er jammer genoeg niet uit kwam.

Een dag later trad DSO 1 aan tegen Paal Centraal. Een studenten vereniging uit Delft die vorig jaar knap kampioen werd in een andere 3e klasse poule. Van Paal Centraal wordt verwacht dat die bovenin mee zullen draaien in de competitie. Dat bewezen ze ook in hun eerste wedstrijd door gelijk te spelen tegen Twist, die misschien wel favoriet zijn voor de titel. DSO begon in de zelfde opstelling als de eerste competitiewedstrijd. Vandaag werd er meer felheid en agressie verwacht van de ploeg na de redelijk tamme wedstrijd tegen VZOD. En dat gebeurde ook. Vanaf minuut 1 liet DSO zien, maar voor één ding naar Delft te zijn gekomen en dat waren de 2 punten. Paal Centraal wist geen raad met de instelling en de speelwijze van de Klundertse ploeg. Waar in het vak van Damy, Martiena, Erik en Frank scherp werd verdedigd en vaak slechts éénschotsaanvallen tegen kregen, werd in het andere vak geduldig gezocht naar de juiste kans. Een hele sterke eerste helft zorgde voor een 3-8 voorsprong in de rust, waarin DSO zelfs nog verzuimde de marge groter te maken. In de tweede helft was het iets meer zoeken, maar werd op de juiste momenten de marge weer vergroot naar 4 doelpunten. Uiteindelijk werd de wedstrijd zeer terecht gewonnen met 9-12. De eerste punten van het seizoen werden mee genomen naar Klundert. Hopelijk een mooie voorbode voor de wedstrijd tegen Twist.

Tegen Twist wisten zowel DSO 2 als DSO 1 dat het zware wedstrijden zouden worden. Remco en Martiena konden helaas niet bij de wedstrijd van het eerste zijn, dus zij werden vervangen door Tessy en Jean-Paul. Martiena kon nog wel minuten pakken bij het tweede. Iets eerder dan gepland startte de wedstrijd van DSO 2. Net als afgelopen woensdag stonden er twee ploegen op het veld die aan elkaar gewaagd waren. Bij DSO was vooral in de passing veel te winnen. Toen Twist een gaatje leek te krijgen, werden Rob en Jean-Paul erin gebracht om aanvallend iets te veranderen. Dit pakte goed uit, want Rob scoorde meteen 2x. Het mocht alleen niet baten, want vlak voor tijd werd er nipt verloren door DSO 2. De eindstand was 14-15.

DSO 1 hoopte vandaag bonuspunten te halen tegen Twist. Als de zelfde strijd geleverd kon worden als tegen Paal Centraal en er voor werd gezorgd dat Twist niet hun gewenste spel konden spelen zou er zeker iets mogelijk zijn. In Jean-Paul en Tessy was er alle vertrouwen dat zij de plekken van Remco en Martiena prima op konden vullen. De eerste helft ging gelijk op. Twist had lichtelijk de overhand, maar DSO beet zich goed vast in de wedstrijd. Helaas wilde de scores niet makkelijk vallen, waar er kansen genoeg waren. De tactiek tegen het aanvallende spel van Twist leek te werken, want ook Twist wist niet makkelijk de korf te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 5-6. Een stand waarbij alles nog mogelijk was, alleen moesten de kansen er wel in, in de tweede helft. Helaas wist Twist redelijk snel het gaatje te maken. DSO had genoeg kansen om bij te blijven, maar het lukte niet om de bal in de korf te krijgen. Jasper kwam er nog in voor de niet helemaal fitte Erik en hij deed nog wat terug. Ook Rob scoorde nog een paar keer, maar het was al te laat. Twist won verdiend met 9-17. Toch was op basis van het wedstrijdverloop de uitslag licht geflatteerd.

Volgende week staat om 16:00 uur de derby tegen VIOS in Willemstad op het programma voor DSO 1. DSO 2 gaat op bezoek bij Achilles 3 en speelt om 17:00 uur. We hopen dat jullie ons ook hier komen aanmoedigen en dat we zowel de punten uit Willemstad als uit Den Haag mee terug nemen naar Klundert.