Als eerste wedstrijd van het nieuwe jaar stond meteen een belangrijke wedstrijd op het programma. Hekkensluiter Blauw-Wit kwam op bezoek. De bezoekers hebben nog 0 punten, dus voor DSO de mogelijkheid om ze op een ruime marge te zetten. Het wordt voor DSO sowieso tijd om thuis eindelijk eens punten te pakken.

De wedstrijd begon en bleef zeer timide en rustig. Ook de sfeer in de zaal was ver te zoeken. Na een niet heel sterk begin wist DSO wel met 2-0 voor te komen. Blauw-Wit kon aardig aanhaken, mede omdat DSO ze hier de kans voor gaf door zelf de kansen niet af te maken. In het vak met Frank, Erik, Martiena en Damy stond het verdedigend heel sterk met veel onderscheppingen, waardoor het andere vak veel tijd kreeg om aanvallend een gat te slaan.

De periodes waarin DSO niet tot score wist te komen waren te veel en te lang. Door Jean-Paul in te brengen werd geprobeerd hier verandering in te brengen. In de tweede helft bleek Blauw-Wit niet de macht te hebben om het nog enigszins moeilijk te maken, waardoor DSO uit wist te lopen. Met een vrije bal zette Erik de 14-8 eindstand op het scorebord.

Volgende week staat weer de derby tegen VIOS op het programma. We hopen jullie allemaal te zien om 16:40 uur in een hal overladen met sfeer. Tot dan!

DSO 2 startte het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Swift. Een tegenstander met 8 punten uit 6 wedstrijden, hetzelfde aantal als DSO. In de poule waar DSO in speelt, zijn plaats 2 t/m 5 ongeveer gelijk in aantal punten. Hierdoor is alles nog mogelijk, en is het dus erg belangrijk om te blijven winnen! Zo luidden dan ook de woorden van coach Nico voor de wedstrijd.

De eerste helft schoot DSO uit de startblokken. Beide vakken draaiden goed en maakten veel goals. Swift scoorde mee, maar vooral met goals van 8 á 9 meter; wat resulteerde in een 16-8 ruststand. Een zeer efficiënte en leuke eerste helft dus.
De tweede helft moest DSO dit doorzetten, waar de ploeg de eerste helft van het zaalseizoen nogal moeite mee heeft gehad.

Ook in de tweede helft bleef DSO scoren, maar helaas wist Swift het gat van de korf ook redelijk te vinden. Deze helft was zeker een stuk minder dan de eerste, alsof er al veel energie verspilt was in de eerste helft. Toch was het voor Swift onmogelijk om dichterbij te komen en bleef de voorsprong behouden. De eindstand is een record voor dit seizoen; met 24-16 floot de scheidsrechter af. 10 punten voor DSO, wat in een mooie tweede plaats resulteert.
Op naar volgende week; waar ONDO 3 om 15.20 u op bezoek komt in de Niervaert.