• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Na de overwinning van vorige week tegen KVK begon DSO vol vertrouwen aan de wedstrijden tegen Scheldevogels. Al snel bleek dat de ploeg uit Bergen op Zoom daar niet van onder de indruk was. Sterker nog, Scheldevogels pakte het initiatief in de eerste helft en gaf dat geen moment meer uit handen, met een 17-22 overwinning als gevolg.

Tijdens de eerste wedstrijd van het zaalseizoen waren het vooral de dames van Scheldevogels die het verschil maakten. Zwak voorverdedigen en matig een-tegen-een verdedigen zorgden toen voor een valse start. DSO was erop gebrand revanche te nemen voor die gevoelige nederlaag. Dat lukte echter niet. Het waren opnieuw de dames van Scheldevogels die zeer doeltreffend waren en DSO had er maar geen antwoord op. Bij rust was het verschil al 5: 6-11. Aanvallend liep het dus ook niet, getuige de 6 goals, al dient gezegd te worden dat de scheidsrechter van dienst enkele cruciale strafworpen over het hoofd zag.

Direct na rust werd het verschil zes en dat bleek de nekslag. DSO bleef wel vechten en strijden, maar bleek niet bij machte dat verschil nog te verkleinen. Scheldevogels kon de rest van de wedstrijd vrijuit spelen en kwam zelfs nog op 8 doelpunten voor. DSO begon wat te wisselen en dat zorgde nog wel voor een kleine comeback, maar dichterbij dan 4 doelpunten verschil kwam de ploeg niet. Iedere keer dat DSO dacht dichterbij te komen was er wel weer een dame van Scheldevogels die de korf wist te vinden. Einduitslag: 17-22.

De alarmbellen gaan nu echt af. Met nog 6 wedstrijden te gaan staat DSO momenteel op plek 7 met 5 punten. Alleen Zaamslag staat nog onder DSO met 2 punten. KVK en Schedevogels delen op dit moment de 'veilige' 5e plaats met 6 punten, eentje meer dus dan DSO. Volgende week MOET DSO winnen van Zaamslag om zicht te houden op handhaving. Als dat lukt, wachten er daarna nog 5 finales. Vanaf nu telt er nog maar 1 ding: winnen! Hoe, met wie, het maakt niet meer uit. Er moeten punten gepakt worden. Voor de echte die-hard supporters die volgende week mee willen, de wedstrijd begint om 19:20 in Terneuzen.