DSO 1 heeft zaterdagavond in Terneuzen overtuigend gewonnen van Zaamslag. Na een 5-13 ruststand ging de ploeg in de 2e helft vrolijk door met scoren en dat resulteerde in een 14-29 overwinning. Hierdoor blijft DSO meedoen in de strijd om handhaving in de derde klasse.

Vanaf het eerste fluitsignaal was DSO de baas in Terneuzen. In de eerste aanval stonden Angelique, Martiena, Erik en Frank en in de verdediging Naomi, Tessy, Jasper en Jean-Paul. Kersverse vader Rob was er niet bij, de bank bestond dit keer uit Remco, Rubin en Marieke.

Zoals gezegd begon DSO uitstekend. De eerste 2 aanvallen leverden direct 2 doelpunten op van Frank. Ook het andere vak had niet lang nodig om 2 keer te scoren, waardoor DSO binnen enkele minuten op 0-4 stond. Pas bij 0-5 wist Zaamslag voor de eerste keer de korf te vinden. Die marge van 4 bleef vervolgens lang in stand. Vanaf 4-8 wist DSO verder uit te lopen. Via 2 goals van Erik werd het 4-10 en niet veel later stond het 4-12 door goals van Jasper en Naomi. Zaamslag deed nog wat terug, maar de laatste goal uit de eerste helft was wederom voor Erik, 5-13.

Coach Mandy waarschuwde in de rust voor gemakzucht en DSO moest blijven doorgaan tot de laatste minuut, ongeacht de stand. Dat lukte aardig. Zaamslag kon in eerste instantie de marge nog op 8 verschil houden, maar na de 8-18 van Frank was er geen houden meer aan. Het geloof bij de thuisploeg was weg en DSO kon gaan werken aan het doelsaldo. Door uitstekend reboundwerk van met name Naomi en Angelique konden spitsen Jasper en Frank keer op keer herhalen. De 30 werd uiteindelijk net niet gehaald, maar ook met 29 goals mag DSO zeer tevreden zijn. Bovendien lukte het eindelijk weer eens om een tegenstander onder de 15 doelpunten te houden. Topscoorders werden Frank en Jasper met respectievelijk 9 en 7 doelpunten.

Door deze uitslag lijkt het doek te zijn gevallen voor Zaamslag. Zij blijven op 2 punten staan en het moet raar lopen willen zij niet als 8e eindigen. DSO stijgt van de 7e naar de 6e plaats ten koste van KVK, maar de ploeg uit Kapelle staat maar op 1 punt achterstand en speelt ook nog tegen Zaamslag. Het wordt sowieso een zeer spannende ontknoping van de competitie, want nummer 4 Stormvogels staat maar 3 punten voor nummer 7 KVK. Aan DSO de taak iedere week vol voor de overwinning te gaan, ten koste van alles. Volgende week speelt DSO thuis tegen koploper TOGO. Op papier een lastig potje, maar in de uitwedstrijd had DSO eigenlijk gewoon moeten winnen van de ploeg uit Goes dus kansloos is DSO zeker niet. De wedstrijd begint om 18:40.