• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Gisteravond was het weer tijd voor de derby van Moerdijk: VIOS - DSO. In een niet al te beste, maar wel zeer spannende wedstrijd dicteerde DSO de wedstrijd en werd er een verdiende 14-17 behaald. Door deze belangrijke zege is DSO weer een stap dichter bij handhaving in de derde klasse gekomen.

Beide ploegen kennen elkaar natuurlijk goed en het was vooraf dan ook weer puzzelen geblazen voor beide coaches. Hoe zetten we het zo weg dat we de meeste kans maken. DSO speelde uit en mocht dus anticiperen op de opstelling van VIOS. Dit pakte gelijk goed uit, want VIOS begon al na 3 minuten met wisselen. DSO begon aanvallend met Erik, Rob, Naomi en Tessy en in de verdediging met Frank, Jasper, Angelique en Marieke.

Vanaf het eerste fluitsignaal was DSO scherp. Jasper gaf Jesse geen centimeter en haalde daarmee direct de angel uit het eerste aanvalsvak van VIOS. Na de benoemde vroege wissel ging VIOS wat meer op de dames spelen, maar ook Marieke en Angelique stonden goed. Frank kon veel ballen stelen en VIOS lag plat. DSO kon echter niet direct weglopen, want het eerste aanvalsvak van DSO begon ook niet al te overtuigend. Toch lukte het DSO gaandeweg de eerste helft een gaatje te slaan. Heel groot werd het gat niet, mede door enkele cruciale strafworpen die niet werden gegeven door de scheidsrechter. VIOS kon bijblijven en wist het gat net voor de rust zelfs te dichten: 7-7. DSO had voor rust het verschil al kunnen maken, maar dat lukte dus nog niet.

In de tweede helft ging dat een stuk beter. Met Rubin erbij om wat meer rebound te pakken/stelen was namelijk ook het andere vak van VIOS uitgeschakeld en zo kon DSO rustig gaan bouwen aan een voorsprong. Heel overtuigend was het nog niet, maar DSO bleef steeds aan de goede kant van de score. Aanvallend werd er nu geduldiger gezocht naar de juiste persoon en door de juiste kans te nemen kon men veel herhalen. Jasper kreeg erg veel ruimte en profiteerde daar dankbaar van met een aantal belangrijke goals. VIOS was niet meer in staat bij te blijven en de frustratie kreeg de overhand bij de ploeg uit Willemstad. Een paar minuten voor tijd was de buit wel binnen en speelde DSO de wedstrijd gecontroleerd uit.

Een prachtige overwinning die met 14-17 eigenlijk nog veel te laag uitviel. Maar wat maakt het uit, de punten tellen en die punten waren keihard nodig. Door deze overwinning staat DSO nog altijd op plek 5 met nu 2 punten voorsprong op concurrent KVK. Op 10 maart gaat DSO op bezoek bij de ploeg uit Kapelle om in een rechtstreeks duel uit te maken wie er 5e wordt en wie er een driekamp gaat spelen voor handhaving. Aan DSO de taak die wedstrijd te winnen, gelijk te spelen of te verliezen met minder dan 4 doelpunten verschil. Maar gezien het resultaat van gisteravond is het vertrouwen groot en gaan we natuurlijk gewoon voor de winst. We hopen op veel support op 10 maart, 13:40 in Kapelle.