DSO 1 heeft afgelopen zaterdag opnieuw niet weten te winnen. Op bezoek bij Paal Centraal in Delft kon DSO 1 helft goed mee, maar in de tweede helft wist de thuisploeg al snel een ruime voorsprong te pakken en daarmee de overwinning veilig te stellen: 27-18.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al wel duidelijk dat het een lastig potje zou worden voor DSO. Desalniettemin ging DSO voor een goed resultaat en aanvankelijk kon DSO goed bijblijven. Paal Centraal beschikt over 2 erg lange heren en kon daardoor veel herhalen, maar omdat DSO zelf ook bleef meescoren ging het lang gelijk op. Pas in de laatste fase van de eerste helft stokte bij DSO de doelpuntenmachine en omdat de thuisploeg wel bleef scoren stond er een 14-10 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft kwam DSO nog wel direct op 14-11, maar vervolgens was het de beurt aan Paal Centraal. Zij liepen in deze fase weg van DSO en toen het verschil van 8 doelpunten op het scorebord stond was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Steeds als DSO een doelpunt maakte was daar direct een antwoord van de thuisploeg. In de laatste fase vielen de doelpunten om en om en uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 27-18. Een terechte overwinning voor Paal Centraal.

Voor DSO volgt volgende week een zeer belangrijk duel tegen TOGO. Die ploeg staat met 2 punten onderaan en moet nu echt punten gaan pakken om niet nog verder achterop te raken. DSO staat op 5 punten en kan bij een overwinning volgende week zeer goede zaken doen. Kortom, een zeer interessant affiche volgende week in de Niervaert. De wedstrijd begint om 18:20.