Na de lockdown mocht DSO 1 afgelopen weekend eindelijk weer korfballen in competitieverband. De poule is gehalveerd en DSO zit bij de op papier sterkste ploegen: Atlas, Seolto en Blauw Wit. Laatstgenoemde was de eerste tegenstander. Eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen waren spannend. Op het veld eindigde de wedstrijd in 13-13 en de enige zaalwedstrijd voor de lockdown wist DSO te winnen met 21-18. Dat het spannend zou worden stond dus al wel vast.

Beide ploegen begonnen door blessures met een iets andere basisopstelling. Bij DSO ontbrak Lotte, zij werd vervangen door Amy. De openingsfase verliep wat stroef. De verdedigende tactiek van DSO pakte goed uit, waardoor Blauw Wit maar moeizaam tot scoren kwam. Echter lukte het DSO niet om daar optimaal van te profiteren. Met name 1 vak kreeg voldoende kansen, maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Toch ging DSO met een kleine, verdiende voorsprong de rust in: 6-8.

In de tweede helft zette de thuisploeg een tandje bij, waar DSO juist wat inkakte. Hierdoor kwam Blauw Wit langszij en stonden zij steeds aan de goede kant van de score. Beide ploegen begonnen wat te wisselen maar dat zorgde eerder voor verwarring dan dat het echt iets opleverde. In de slotfase stond Blauw Wit lang met 1 punt voor, maar uiteindelijk wist Arthur de gelijkmaker voor DSO te forceren. In de laatste minuut kregen beide ploegen nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde de wedstrijd opnieuw in 13-13.

Gemengde gevoelens na afloop. Niet verloren, maar toch het gevoel dat er meer had ingezeten. Al was dit natuurlijk ook de eerste wedstrijd in lange tijd in competitieverband, dus het was ook nog even wennen. In de poule gaan de nummers 1 en 2 strijden met de andere poule om promotie, de nummers 3 en 4 spelen ook volgend seizoen in de 3e klasse. De komende 2 thuiswedstrijden tegen Seolto en Atlas gaan bepalen of DSO mee gaat strijden om promotie.