Na de knappe overwinning van DSO 1 vorige week bij koploper Atlas reisde de ploeg vol vertrouwen af naar Koudekerke om daar aan te treden tegen concurrent Seolto. Eerder dit zaalseizoen verloor DSO de thuiswedstrijd volkomen onnodig. Dit keer was DSO compleet en fit en gebrand om Seolto te verslaan. Vanaf het eerste fluitsignaal controleerde DSO de wedstrijd en dit resulteerde in een verdiende 13-18 overwinning.

Tijdens de openingsfase kon Seolto nog bij blijven, al kwam dat vooral doordat DSO nog niet scherp was in de afronding. Gedurende de eerste helft bleek Seolto wel erg afhankelijk van de bevliegingen van 1 dame, terwijl DSO veel meer kon afwisselen. Vanaf 4-4 sloeg DSO een gaatje en dit leverde een 6-11 ruststand op. DSO speelde aanvallend geduldig en de ploeg bleef goed zoeken naar de juiste kans. Verdedigend werden vakkundig de angels uit het aanvalsspel van Seolto gehaald en die ploeg wist zich daar geen raad mee.

In de eerste fase na rust stokte de doelpuntenmachine even en kroop Seolto iets dichterbij naar 3 doelpunten verschil, maar DSO begon precies op tijd weer te scoren. Belangrijk dat juist in deze fase DSO via 4 verschillende doelpuntenmakers weer het verschil naar 6 bracht. Een slotoffensief van Seolto kwam er niet meer. DSO speelde de wedstrijd volwassen uit en in de slotfase mochten Belle en Stijn, normaal uitkomend in DSO A1, nog hun debuut maken. Stijn wist ook nog een doelpunt te maken! Eindstand: 13-18.

Door deze overwinning doet DSO toch nog mee om de bovenste 2 plaatsen. Atlas won van Blauw Wit en lijkt de eerste plaats op te gaan eisen, DSO zal met Seolto gaan uitmaken wie er 2e wordt. En die 2e plaats geeft recht op 2 beslissingswedstrijden met als beloning promotie naar de tweede klasse. DSO is nu eerst een week vrij, waar Seolto 2 inhaalwedstrijden gaat spelen. Op 2 april speelt DSO thuis tegen Blauw Wit en die wedstrijd moet in ieder geval gewonnen worden als DSO 2e wilt worden. Alle support is welkom!