• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Afgelopen zaterdag speelde DSO 1 de eerste van 2 play-off duels tegen KVK. De winnaar over 2 duels promoveert naar de tweede klasse. Beide ploegen stonden op het veld al eerder tegenover elkaar en beide ploegen wonnen eenmaal, dus het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden.

DSO begon wat gespannen aan de wedstrijd. KVK oogde scherper en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. DSO kreeg echter al snel grip op 1 van de 2 vakken van KVK, waardoor er steeds voldoende tijd was om het gaatje te dichten. Dit lukte dan ook vrij snel. Gedurende de eerste helft werd DSO sterker, maar lukte het maar niet om los te komen van de gasten uit Kapelle. De 9-9 ruststand voelde dan ook wat onnodig.

In de tweede helft schakelde DSO een tandje bij en bleek KVK wel erg afhankelijk van 2 puntspelers. Dit verschil kwam uiteindelijk ook naar voren in de tussenstand. Met name Erik en Damy schoten met scherp in de tweede helft. Vanaf 16-13 liep DSO langzaam weg, al liet KVK het verschil nooit groter worden dan 4 doelpunten. Met het oog op de return was het voor beide ploegen belangrijk tot de laatste seconde alles te geven. DSO speelde de wedstrijd volwassen uit en kreeg in de laatste seconde nog een mooi toetje in de vorm van een doelpunt van Frank vanaf ongeveer de middenlijn. Daardoor gaat DSO met een voorsprong van 5 doelpunten de return in, uitslag 25-20.

Een leuk, doelpuntrijk duel met dus DSO als verdiende winnaar. Beide coaches zullen komende week gebruiken om het tactisch plan wat aan te scherpen. De return wordt gespeeld op zaterdag 16 april om 15:00 uur in 's-Gravenpolder, sporthal de Zwake. Aan DSO de taak het daar af te maken en promotie af te dwingen. DSO 1 hoopt op veel support!