• Welkom bij DSO!

  Welkom bij DSO!

 • Het verhaal van DSO

  Het verhaal van DSO

 • DSO KangoeroeKlup

  DSO KangoeroeKlup

 • Accommodatie DSO

  Accommodatie DSO

 • DSO Familietoernooi

  DSO Familietoernooi

 • DSO PlayBackShow

  DSO PlayBackShow

 • DSO Schoolkorfbal Challenge

  DSO Schoolkorfbal Challenge

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

DSO beleeft moeizame hervatting van veldcompetitie

Helaas voor DSO is de blessuregolf alles behalve over. De ziekenboeg loopt ook helaas niet leeg, maar juist nog voller. Toch zal de selectie vol aan de bak moeten, want DSO 2 strijd ook buiten voor lijfsbehoud en DSO 1 staat op een gedeelde 1e plaats en strijd dus mee voor het kampioenschap. De eerste horde van de seizoenshervatting was ADO. Zowel DSO 1 als 2 wisten in september thuis nog te winnen, maar in de laatste 6 maanden is er zoals gezegd veel gebeurd. Voor DSO 2 was het nogal een valse start te noemen, dus aan het vlaggenschip dan ook de taak dat niet te laten gebeuren. Met Per, Martijn, Lotte en Sophie in het ene vak en Jean-Paul, Daan, Maerle en Amy in het andere vak stapte de ploeg het veld op.

Lees meer: DSO beleeft moeizame hervatting van veldcompetitie

DSO verliest van ACKC en doet stapje terug naar de 3e klasse

Allereerst excuus, de wedstrijdverslagen-man was zelf een tijdje niet aanwezig dus hebben jullie helaas een aantal wedstrijden gemist. De wedstrijden tegen NIO en Nexus zal ik maar snel overslaan, al waren onze toppers van de D1 tegen Nexus wel het team van de week! De wedstrijd tegen OZC van vorige week is wel het benoemen waard! Waar DSO dit zaalseizoen, maar lastig tot scoren komt werd dat vooral in de tweede helft tegen de Rotterdammers helemaal goed gemaakt. Ons vlaggenschip pakte de laatste strohalm door met 24-28 te winnen. Een mooie pot dus! Deze week kwam nummer 3 ACKC op bezoek, een lastige wedstrijd die gewonnen moest worden om nog enige kans te maken op lijfsbehoud. Er heerst echter een heuse blessuregolf binnen de selectie, want van de beginnende basis dit seizoen is de helft maar fit genoeg om te starten. Hierdoor stonden Amy, Maerle, Jean-Paul en Daan in het eerste aanvalsvak en Lotte, Sophie, Martijn en Per in de verdediging. De D2 was Team van de week, waarbij de meiden uit dat team de dag ervoor nog de jeugdplaybackshow hadden gewonnen, dus er heerste een positieve vibe.

Lees meer: DSO verliest van ACKC en doet stapje terug naar de 3e klasse

Ook thuis verliest DSO van Movado

Voor de tweede week op rij speelde de selectie van DSO thuis. Movado uit Dordrecht kwam op bezoek voor de eerste return van deze zaalcompetitie. Zowel bij DSO 1 als 2 staan de Dordtenaren bovenaan, dus om de punten in Klundert te houden zou DSO van goeden huize moeten komen. Het tweede wist goed bij te blijven, maar kon nooit echt in de positie komen om punten te pakken. Bij het eerste mocht onze kleinste jeugd, de Kangoeroes, mee op lopen. Een beetje spannend was dit wel, maar Ivey durfde het zelfs aan om een doorloopbal te nemen en ook nog te scoren! Die durf zou DSO 1 ook in de wedstrijd mee moeten nemen. Damy was deze week weer fit genoeg om te starten en was deze week de enige wijziging in de basis.

Lees meer: Ook thuis verliest DSO van Movado

DSO pakt jammer genoeg maar een punt tegen Korbatjo

Het is qua punten nog geen vetpot dit zaalseizoen voor de DSO-selectie, dus ze waren er dan ook op gebrand om in de eerste thuiswedstrijd van 2023 de punten te pakken. Sowieso waren het 2 belangrijke wedstrijden, want het Korbatjo van oud-trainer Marcel Versteeg kwam op bezoek en ook voor hun selectie is het nog niet bepaald raak dit seizoen. Aan de toppers van de F3 die Team van de week waren zou het in ieder geval niet liggen! DSO 2 mocht de middag aftrappen tegen Korbatjo 2 en lieten vanaf seconde 1 merken dat er maar 1 ploeg was die deze dag de punten ging pakken. Met een goede en ruime overwinning hadden ze dan ook het goede voorbeeld gegeven aan DSO 1. Bij het vlaggenschip waren er weer wat wijzigingen in het team. Sophie mocht ook deze week starten, maar nu op de plek van Damy en Per kwam in het team op de plek waar vorige week Tom speelde.

Lees meer: DSO pakt jammer genoeg maar een punt tegen Korbatjo

DSO met lege handen terug naar Klundert

Net als afgelopen seizoen moest DSO aantreden tegen Atlas, maar dit keer in de 2e klasse. In de aangepaste zaalcompetitie van vorig jaar was het onderling resultaat 1-1 dus er is op voorhand van alles mogelijk. Voor beide ploegen wordt het de hoogste tijd om weer eens punten te gaan pakken en zo aansluiting te houden met de middenmoot, want met 2 punten uit 5 wedstrijden is het nog geen vetpot dit seizoen. DSO ging met een alles behalve complete ploeg richting Zeeland (gelukkig voor de enige keer dit seizoen), want zowel Arthur als Erik ontbraken door blessures en ook Esmeralda was afwezig. Daardoor bleef Lotte als enige over van dat vak, maar die kreeg er versterking bij in de vorm van Martijn, Tom en Sophie.

Lees meer: DSO met lege handen terug naar Klundert

DSO verliest eerste wedstrijd van 2023 van ACKC

Na een paar weken vrij te zijn geweest vanwege de feestdagen zou de competitie eindelijk weer hervat worden. De laatste wedstrijd van 2022 werd helaas verloren van OZC na een pot waarin DSO helaas continu achter de feiten aan liep. Nu stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma, waarbij de selectie op bezoek ging in Almkerk bij ACKC. ACKC is nog steeds een van de titelfavorieten aangezien zij op het veld ongeslagen bovenaan staan in de 2e klasse, al hebben ze deze zaal al 2 verliespartijen achter hun naam. Als voorproefje wist DSO 2 knap hun eerste punten van deze competitie te halen! Bij DSO 1 zou Tom op de plek van Arthur starten die teveel last had van een blessure, verder dezelfde basis als tegen OZC.

Lees meer: DSO verliest eerste wedstrijd van 2023 van ACKC

Nexus geeft DSO een lesje effectiviteit in de eerste helft

Met een overwinning op zak ging DSO op bezoek bij Nexus in Schiedam. Na de laatste ontmoeting tussen DSO en Nexus van een paar jaar geleden is er bij Nexus weinig veranderd in de opstelling, terwijl bij DSO destijds alleen Damy in het team stond. De ploeg uit Schiedam staat vooral bekend om zijn lange mannen, daar zou dan ook iets tegen verzonnen moeten worden.

Lees meer: Nexus geeft DSO een lesje effectiviteit in de eerste helft

DSO pakt ook in de zaal 2 punten tegen NIO

Met Nederland – USA om 16:00 en ook nog eens Sinterklaas in het land was het zeker de eerste helft relatief rustig op de tribune bij de eerste thuiswedstrijd van DSO 1 dit zaalseizoen. Het was dus aan de ploeg zelf om zich scherp te maken en houden voor de wedstrijd tegen NIO. De bezoekers uit Rotterdam staan ook op het veld in dezelfde poule als DSO en aan die wedstrijd buiten kunnen de Klundertenaren met een goed gevoel terug kijken. Damy was weer fit en kon starten en het zat daarbij niet tegen dat 2 basisspelers van NIO niet konden spelen. DSO dacht hierdoor zeker niet makkelijker over de wedstrijd, want NIO had de eerste wedstrijd wel gewonnen van OZC. Als opwarmer mocht eerst DSO 2 spelen tegen NIO 2, maar die kwamen helaas te laat op gang waardoor net werd verloren.

Lees meer: DSO pakt ook in de zaal 2 punten tegen NIO

DSO verliest 1e zaalwedstrijd van Movado

Na een wat wisselvallig eerste deel van het veldseizoen ging DSO toch als medekoploper de zaal in. In de zaal wacht er een mooie uitdaging voor ons vlaggenschip, aangezien ze vorig jaar knap wisten te promoveren naar de 2e klasse. Tijdens de voorbereiding op het zaalseizoen heeft de selectie geoefend tegen TOGO, Albatros en WION. Helaas raakte Damy in een van deze wedstrijden geblesseerd, waardoor zij de eerste competitiewedstrijd tegen en bij Movado moest missen. Sophie begon op haar plek in de basis. Ook ons nieuwe selectielid Martijn Doodewaard, die overkwam van Terda, mocht meteen zijn verwachting opmaken. Verder stonden met Daan, Jean-Paul, Arthur, Maerle, Lotte en Esmeralda de bekende namen op het veld.

Lees meer: DSO verliest 1e zaalwedstrijd van Movado

DSO sluit het veldseizoen na een beladen slotfase goed af

Het was alweer tijd voor de eerste returns in het wedstrijdkorfbal. Voor de selectie hield dat in dat Gemini uit Gouda op bezoek kwam. De heenwedstrijd voor DSO 2 was een flinke domper, maar gisteren zou het een spannende pot worden. Al leek het soms meer op een pot vrij worstelen, waar DSO helaas net aan het kortste eind trok. DSO 1 verspeelde de vorige wedstrijd bijna een voorsprong van 4 goals, maar trok de wedstrijd nog net over de streep door 12-13 te winnen. Damy en Esmeralda waren weer terug en fit en stonden samen met de verder bekende namen in de basis. Deze week waren de E-teams Team van de week en toen de 2 teams en de scheidrechter door hun erehaag heen liepen kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer: DSO sluit het veldseizoen na een beladen slotfase goed af

DSO stuurt Paal Centraal zonder punten naar huis

Paal Centraal was de laatste tegenstander waar DSO nog niet tegen had gespeeld. Bij de studentenvereniging uit Delft is het altijd maar de vraag wat voor lichting zij hebben en wie er mee doen, al was DSO deze week ook alles behalve compleet. Per speelde weer op de plek van de geblesseerde Erik, Sophie stond deze week in de basis op de plek van Damy en Lieke stond in de basis voor Esmeralda die wel fit genoeg was om op de bank te beginnen. Gelukkig maar voor DSO dat ze zo’n brede selectie hebben.

Lees meer: DSO stuurt Paal Centraal zonder punten naar huis

DSO glibbert en glijdt naar overwinning op Thor

Op bezoek bij Thor in Rotterdam was DSO er na 2 verlies partijen op gebrand om weer eens de volle buit te pakken. Voor de tweede keer dit seizoen werd er ‘ouderwets’ op natuurgras gespeeld. Alleen vergeleken met het veld in Gouda, lag dit veld er mede door de regen van de afgelopen dagen een stuk minder bij. Al bij het inschieten kwam de ploeg er achter dat het een zware wedstrijd ging worden en ze vooral moesten gaan zoeken naar een goede grip.

Lees meer: DSO glibbert en glijdt naar overwinning op Thor

DSO verliest van Conventus door matige eerste helft

Na de zeperd van vorige week was het aan DSO de taak om zich deze week te herpakken. Op bezoek bij Conventus wist ons vlaggenschip dat het een jonge ploeg zou treffen die vrijuit zou spelen en niets te verliezen had. Vlak voor de wedstrijd kwam het nieuws binnen dat DSO 2 knap van koploper KCR had gewonnen en ook dat ADO de strijd bovenin extra spannend had gemaakt door te winnen van koploper Trekvogels. Een paar mooie opstekers om de wedstrijd mee te beginnen. Per mocht deze week starten in het eerste en verder stond de standaard ploeg in het veld. Nadat aanvoerster Damy de scheidrechter een chocoladebal had gegeven als presentje voor de week van de scheidsrechter, kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer: DSO verliest van Conventus door matige eerste helft

Trekvogels stopt zegereeks van DSO 1

Na 3 overwinningen had DSO 1 het nodige zelfvertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen medekoploper Trekvogels. Voor en tijdens de wedstrijd werden de 25, 40, 50 en zelfs 60 jarige jubilarissen in het zonnetje gezet. Met daarbij de D2 die team van de week waren en het weer dat gelukkig mee zat beloofde het een mooie middag te worden.

Lees meer: Trekvogels stopt zegereeks van DSO 1

Sterke tweede helft levert DSO 1 overwinning op tegen NIO

Voor de tweede keer in dit seizoen reisde de selectie af naar NIO in Rotterdam. Dit maal niet voor een oefenpotje, maar voor het ‘echie’. DSO 2 wist er na een moeizame start toch nog een wedstrijd van te maken, maar kwam net te kort. Voor DSO 1 was op voorhand al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. NIO is namelijk een ploeg met veel schotkracht ongeacht de afstand en door een aantal lange spelers die zij hebben kunnen ze ook nog vaak herhalen, aan DSO de taak daar een antwoord op te verzinnen. Een kleine verrassing dat de lengte in 1 vak van NIO stond, maar daar liet de ploeg uit Klundert zich niet door in de war brengen.

Lees meer: Sterke tweede helft levert DSO 1 overwinning op tegen NIO

HoofdSponsor

HoofdJeugdSponsor

SponsorKliks

DSO Agenda