• 4
  • 5
  • 6
  • 7

Afgelopen zaterdag speelde DSO 1 de eerste wedstrijd van 2019 in Vlissingen tegen Seolto. Vanaf het eerste fluitsignaal liep DSO achter de feiten aan en zo verloor de ploeg dan ook terecht met 23-19 van concurrent Seolto.

Doordat Seolto eerder op de dag al flink was uitgelopen werd er aan de wedstrijd begonnen zonder in te schieten. De thuisploeg had hier duidelijk minder last van en schoot uit de startblokken. DSO moest gelijk in de achtervolging en dat lukte deels. Seolto bleef wel steeds op voorsprong, maar echt uitlopen lukte niet. DSO verdedigde echter erg zwak waardoor het gat niet gedicht kon worden. Dat Seolto er een paar ballen in schoot zonder rebound, dat mag, maar simpele doorloopballen tegen dat mag natuurlijk niet. Seolto ging dan ook verdiend met een voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft kon DSO nooit echt terugkomen in de wedstrijd. Het gat werd wel verkleind van 6 naar 4 doelpunten, maar dat was het dan ook wel. Seolto bleef meescoren en haalde daarmee de angel uit de wedstrijd. Mandy probeerde met 2 wissels nog iets te forceren, maar opnieuw werd zwak verdedigen hard afgestraft en daarmee was de kans op een comeback definitief verdwenen. Uitslag: 23-19.

Bij een overwinning had DSO afstand genomen van de degradatiezone. Door deze nederlaag bevindt de ploeg zich daar nu zelf in. Komende zaterdag speelt DSO opnieuw tegen een concurrent, NIO, en die wedstrijd moet echt gewonnen worden. De wedstrijd begint om 17:40 in Klundert.