• 4
  • 5
  • 6
  • 7

DSO is er niet in geslaagd te winnen van concurrent NIO. Na een tumultueuze slotfase floot de scheidsrechter af bij een stand van 20-20.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. DSO zou bij een overwinning afstand nemen van de degradatiezone en NIO zou bij een overwinning niet meer laatste staan. Het was echter DSO dat goed begon en al na 10 seconden op voorsprong kwam via Frank. NIO herpakte zich goed en pakte al snel de leiding over. Dit kwam ook doordat DSO veel overtredingen maakte rondom de aansteun en daar profiteerde NIO dankbaar van via vrije ballen en strafworpen. Coach Mandy werd gedwongen een time-out te nemen om het verschil niet te groot te laten worden en dat lukte ook. Nio stond bij rust weliswaar voor, maar een verschil van 2 doelpunten is niets, 8-10.

In de tweede helft kwam DSO direct gelijk en vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. NIO stond iets vaker op voorsprong, maar DSO had steeds een antwoord paraat. Zo ontstond er een boeiend korfbalgevecht en bleef het tot de laatste seconde spannend. DSO kwam vlak voor tijd op 20-19 en dacht de buit binnen te hebben, maar NIO profiteerde optimaal van een fout van de scheidsrechter en kwam alsnog gelijk: 20-20. In de laatste aanval kreeg DSO nog een aantal kansen maar de bal ging er niet meer in, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag, maar de manier waarop deed bij DSO toch pijn. Desondanks kan men terugkijken op een prima wedstrijd, waarin met name in de tweede helft er echt een team stond dat bleef knokken voor iedere bal. Met die strijdlust zal DSO vanaf nu elke week moeten aantreden, want echt afstand nemen van de degradatiezone is met een gelijkspel niet gelukt. Een domper was ook het uitvallen van Olaf met een enkelblessure, we hopen dat hij snel weer fit is. Volgende week gaat DSO op bezoek bij Paal Centraal, een ploeg die samen met ADO en Korbatjo strijdt om de titel. Op papier dus een lastige wedstrijd, maar DSO wist al eerder te winnen in Delft en gaat daar natuurlijk nu weer voor.