DSO 1 heeft de titel nu echt bijna binnen. In eigen huis werd er met maar liefst 33-18 gewonnen van Zaamslag, waardoor de ploeg nu met nog 3 wedstrijden te gaan nog maar 3 punten nodig heeft voor het kampioenschap en promotie naar de derde klasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er middels een minuut stilte stilgestaan bij het overlijden van Atie Commereuc, niet in de laatste plaats omdat Jean-Paul en Jeanine in het eerste team uitkomen. Na de minuut stilte konden beide ploegen nog even inschieten alvorens werd gestart aan de wedstrijd. De eerste aanval leverde direct een doelpunt op en dat was ook het startsein voor een geweldige eerste helft. Tegenstander Zaamslag, weliswaar niet op volle oorlogssterkte, had bijzonder weinig in te brengen tegen een frivool spelend DSO en werd af en toe helemaal weggespeeld. DSO liet aantrekkelijk korfbal zien: een hoog tempo, spelers die voor elkaar werkten en veel, veel doelpunten.

Ook in de tweede helft ging DSO vrolijk verder met scoren. De magische grens van 30 doelpunten werd al ruim voor het einde behaald en alle basisspelers wisten te scoren. De twee schutters van Zaamslag waren wel aanwezig en maakten samen ook flink wat goals, maar spannend werd het nooit. De uitslag werd uiteindelijk 33-18. Een hele knappe teamprestatie na een bewogen week voor alle leden.

Volgende week gaat DSO op bezoek bij laagvlieger Good Luck. Mocht die wedstrijd gewonnen worden, dan volgt een week later de kampioenswedstrijd tegen Scheldevogels. Als DSO niet wint van Scheldevogels, dan kan het en week later alsnog de titel pakken tegen Focus. Kortom, spannende weken maar als DSO doet wat het moet doen dan is de titel op 21 maart een feit.